Mijn naam is MANON BREUKER

 

Manon Breuker integrale Therapie

 

 

 

De rode draad in mijn leven is steeds bewegen en het in beweging brengen hoe klein dan ook.

 

Samen met partner en zoon op de middelbare school woon ik in Amersfoort. Mijn praktijk is achter het huis gevestigd.

 

Tot 1993 was ik danseres en choreografe. Ik kreeg daar een goed gevoel voor het lichaam en voor het gevaar van overbelasting. Mede door een forse blessure koos ik voor een omscholing voor een paramedische beroep namelijk, oefentherapie Mensendieck.

Ik heb er in de gezondheidszorg tien jaar mee gewerkt.

Door een aanhoudende pijn aan mijn schouderblad, waarbij de reguliere behandelaars mij niet konden helpen, kwam ik via via terecht bij een neuropsycholoog die tevens Cranio Sacraal therapeut was. Hij hielp mij van mijn klacht af door één behandeling en op een intens zachte manier!

Het bleek dat hij vooral werkte met Strain Counterstrain techniek. Ik was onder de indruk van het effect en wilde dat ook leren.

Zodoende ben ik in 2004 begonnen aan het Upledger instituut om Cranio sacraal therapie te gaan studeren. Sinds 2008 ben ik gecertificeerd Cranio-Sacraal therapeut Ik heb tevens 2 jaar mee mogen lopen in de praktijk van de Cranio Sacraal therapie van de heer Gieling om de Strain Counterstraintechniek te kunnen leren. Hij noemde dat zelf de contra-spanningsmethode en dat sprak mij aan.

Vanaf 2006 ben ik begonnen aan het Barral instituut om de Viscerale Manipulaties te leren.

Vanaf 2007 heb ik mijn eigen praktijk waarin ik al deze zachte methodes en technieken op een integrale manier inzet, afhankelijk wat een cliënt nodig heeft.

Vanaf 2016 heb ik in Barcelona de opleiding van geintegreerde technieken van F. De Bakker gevolgd en afgerond in 2019

Vanaf 2019 volg ik de opleiding Total Body Reflex van A. Post.

 

Cranio Sacraal Therapie, Viscerale Therapie Strain Counterstrain van Dr. Jones, integrale technieken van Frank de Bakker en Oefentherapie Mensendieck